RHETT REPKO – SONGS OF THE NIGHT (EP)

Toen ik de ep “Songs Of The Night” van de Amerikaanse alternatieve popzanger Rhett Repko voor het schrijven van een recensie kreeg overhandigd wist ik meteen dat ik zowel eind 2017 als in 2018 al een bespreking had gewijd aan eerder werk van deze talentvolle jongeman uit Annapolis, Maryland. Twee jaar geleden was dat met betrekking tot de release van zijn tweede plaat, de ep “About Last Night” die volgde op zijn titelloze debuut-ep die in de lente van 2017 verscheen. Vorig jaar schreef ik dan ook nog een lovende beoordeling van zijn eerste full-cd “Thnx For The Ride”.

Rhett Repko is een moderne liedjestroubadour die zijn hart verloren heeft aan de tijdloze rockmuziek waarin pure en ongefilterde emoties in songs kunnen worden overgebracht op het publiek. Zijn eigen composities kunnen dan ook vlekkeloos aan het uitgebreide pop- en rockrepertoire toegevoegd worden. Dat geldt nu ook voor de vijf nummers die hij op “Songs Of The Night” heeft samengebracht.

Hij zingt en speelt op gitaar bij deze vijf songs, terwijl Stefan Heuer op leadgitaar en Andy Reed op drums voor de bijkomende instrumentatie bij de nummers zorgen. Als fan van ‘The Beatles’ kunnen we in de openingstrack “A Broken Song” (zie video) vrij gemakkelijk de muzikale invloeden van de ‘Fab Four’ uit Liverpool op Rhett Repko terughoren.

In het tweede nummer “Out Of My Head” lijkt het even alsof Kurt Cobain en zijn band ‘Nirvana’ aan een tweede leven zijn begonnen. De mix van pop- en rockmuziek is hier het meest duidelijk aanwezig in de radiovriendelijke song “More Than Friends” en in het melodieuze meezingliedje “Lotta Love”, onze favoriete track op dit minialbum van Rhett Repko. Slotsong “The Way I Need You” is een naar de sixties lonkend nostalgisch popliedje waarin het zangtalent van deze muzikant sterk tot uiting kan komen.

Deze nog altijd piepjonge Amerikaanse kerel groeit permanent naar een hoger niveau, zowel als zanger en als songschrijver. We hopen dan ook dat de volgende stap in zijn carrière een nieuwe full-cd zal mogen zijn. We zullen er u op deze pagina’s in elk geval met graagte over informeren als zo’n album ons in de nabije toekomst zal bereiken.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video